Solinco tour bite review: Solinco tour bite soft

Solinco tour bite review: Solinco tour bite soft

Solinco tour bite review: Solinco tour bite soft nu €11,95

Solinco tour bite softEnkele maanden geleden nodigden we TENNIS.com-lezers uit om Solinco’s Tour Bite Soft-snaren te testen. Elk van de deelnemers ontving een reeks van 17 meterreeksen en een beoordelingsformulier om hun feedback in te vullen. Ze werden gevraagd om de snaren in verschillende prestatiecategorieën (van 1 tot 10) te beoordelen en hun algemene indrukken van de snaar te geven. Hier zijn de gemiddelde scores van de 20 testers: Bekijk de Solinco tour bite soft nu €11,95 collectie

 

Vermogen: 7,4
Spin: 8
Voelen: 7,1
Controle: 7,4
Comfort: 8,3
Duurzaamheid: 7,6
Spanning Onderhoud: 6,1
Algemene speelbaarheid: 7,6

Het merendeel van de reacties was overweldigend positief. Zoals uit de scores blijkt, waren spelers onder de indruk van het spinpotentieel van de string en vooral van het comfort. Verschillende niet-poly multifilament gebruikers waren verrast dat een poly zo’n levendig, zacht snaarbed zou kunnen hebben. Ze vonden dat iedereen met armproblemen die op zoek was naar een spin-string dit eens moest proberen. Sommigen boden aan dat de Tour Bite Soft zo vergevingsgezind is dat het het beste is om te combineren met een stijver frame; anders kan het bij de impact te papperig aanvoelen.

Er waren ook een handvol standaard Tour Bite-gebruikers die allemaal bevestigden dat deze versie inderdaad zachter is. Ze vonden dat de spinproductie grotendeels hetzelfde was, met de Soft een beetje comfortabeler en krachtiger. Sommigen zeiden zelfs dat ze overstapten, hoewel anderen de voorkeur gaven aan de scherpere respons en het iets hogere niveau van controle van het origineel. Bekijk de Solinco tour bite soft nu €11,95 collectie

Voor de testers die gewend zijn aan een stevigere poly, werd controle met Tour Bite Soft als een beperking gezien. Sommigen stelden het gelijk aan het hebben van de snaren op hun gebruikelijke spanning en misschien nodig om het een paar pond te heffen om de extra veer te compenseren. Het enige andere gezeur was het handhaven van de spanning; geen ongewone klacht van polys, en nog meer met de zachtere variëteiten. Sommigen vonden de speelbaarheid sneller gedaald dan verwacht. Nogmaals, snaren met aanvankelijk hogere spanningen werd gezien als een manier om het probleem te minimaliseren, net als Tour Bite Soft samenwerkten in een hybride met een betere spanning-vasthoudende snaar.

Maar geen van deze klachten overschaduwde de gunstige gevoelens van de meeste testers. Over het algemeen was de consensus dat er drie soorten spelers zijn die deze snaren graag willen:

1) Zachte polygebruikers.
2) Degenen die het spinpotentieel van polyester-snaren willen ontdekken, maar de stijfheid die doorgaans met hen wordt geassocieerd, een te hoge prijs vinden.
3) Stevige poly-gebruikers die nu iets armvriendelijkers nodig hebben.

Als je in een van deze drie categorieën past, landt Solinco’s Tour Bite Soft precies op jouw plek.

Bekijk de Solinco tour bite soft nu €11,95 collectie

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Call Now ButtonNeem nu contact met ons op